Főoldal » Tartalomkezelők » Webshopok » Ingyenes webshop rendszerek első rész
Az ingyenes tartalomkezelők térhódításával megjelentek olyanok is, melyek kifejezetten egy funkcióra specializálódtak. Ilyen például a wordpress, mely legfőképpen a blogoláshoz nyújt ingyenes felületet, vagy a MyBB, mely kiváló fórumos eszközöket szolgáltat. Pont a legköltségesebb funkciót betöltő tartalomkezelők maradtak volna ki a sorból? Természetesen nem! Erre is született számtalan rendszer.

Ingyenes webshop rendszerek első rész

Az ingyenes tartalomkezelők térhódításával megjelentek olyanok is, melyek kifejezetten egy funkcióra specializálódtak. Ilyen például a wordpress, mely legfőképpen a blogoláshoz nyújt ingyenes felületet, vagy a MyBB, mely kiváló fórumos eszközöket szolgáltat.

Pont a legköltségesebb funkciót betöltő tartalomkezelők maradtak volna ki a sorból? Természetesen nem! Erre is született számtalan rendszer.

Magento & WordPress

A két “ász”

Kisebb igények kielégítésére szolgál a WordPress eShop plugin. Kis méretű webáruházak működtetésére ideális, valamint abban az esetben, ha sok cikkel szeretnénk fűszerezni weboldalunkat, hiszen a WordPress alapfunkciói nem vesznek el mellette.

Nagy méretű webáruházak (azaz több ezres tételű terméklista) esetén viszont a Magento lehet a legprofesszionálisabb választásunk. Majdnem mindent tud, melyet a több 100 000Ft-os rendszerek tudnak: kiemelt termékek, regisztráció, paypalos fizetés, stb. Mindezek mellett letölthető anyagokat, e-Bookokat is árulhatunk vele, hiszen a Magento ezt is képes kezelni. Akinek mindez nem elég, annak létezik egy fizetős változata, melyben továbbfejlesztett titkosítás és időhöz kötött eladási funkció is helyet kapott.

Külön kiemelendő, hogy sok ingyenes template is fellelhető hozzá, melyekkel könnyen szájízünk szerint alakíthatjuk webáruházunkat.

Mielőtt beruháznánk egy fizetős webáruház rendszerbe, gondoljuk át, hogy mely funkciókra lenne szükségünk és hasonlítsuk össze ezen két rendszer tudásával. Amennyiben teljes mértékben megfelel igényeinknek, úgy válasszuk inkább az ingyenes rendszereket.

A jövőbeni cikkeinkben részletesen kitérünk mindkét megoldásra. Bemutatjuk a telepítésüket, beállításukat és az a közben felmerülő problémákkal is foglalkozunk. Ugyanakkor további plugineket is ajánlunk a Magento-hoz.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …