Főoldal » Sitebuild » A honlapkészítés lépései
Egy weboldal elkészítése több munkafázisra oszlik, melyeket a könnyebb munkavégzés érdekében érdemes betartani.

A honlapkészítés lépései

Egy weboldal elkészítése több munkafázisra oszlik, melyeket a könnyebb munkavégzés érdekében érdemes betartani.

  • Annak eldöntése, hogy szükség van-e valamilyen tartalom kezelőre, amennyiben szükség van rá, úgy ki kell választanunk egyet.
  • Gondoljuk át a weboldal méreteit, tervezzük meg az egyes dobozok helyét, készítsünk vázlatot a weboldalunkról. Ezen információkat konzultáljuk meg a grafikusunkkal, amennyiben nem mi készítjük a weboldal designját. Természetesen ezt a lépést akár rá is bízhatjuk.
  • Készítsük el a designt, majd daraboljuk fel a weboldalt úgy, hogy a fejléc, törzs és a lábléc külön váljon, valamint a menüt is válasszuk külön. Amennyiben weboldalunk nem osztható fel így, úgy mindig a legkönnyebben felhasználható módon szabdaljuk fel. Figyeljünk itt arra is, hogy az összefüggő, egyszínű részeket is különválasszuk, mivel ezeket később css kóddal helyettesíthetjük, feltéve, ha nem színátmenetről van szó.
  • A kész designt ültessük rá a weboldalra, azaz készítsük el css-el formázva az alap felépítését, a betűtípust állítsuk be. Arra ügyeljünk, hogy a design-nál használt betűtípust nem minden esetben tudjuk itt is alkalmazni. Válasszunk minden esetben olyat, mely majdnem minden operációs rendszernél megtalálható. Pl. Times New Roman, Verdana, stb.
  • Tartalomkezelő használatakor a kész alap oldalunkat „ültessük rá” a rendszerre, amennyiben nem használunk ilyet, úgy fejezzük be a honlapot.
  • A fejlesztés során folyamatosan teszteljünk, majd itt, befejezésnél is.
  • Elkezdődhet a honlap reklámozása, SEO, linkmarketing.

Ezen lépéseket figyelembe véve a munkánk jelentősen felgyorsulhat, valamint így időterv készítésére is van lehetőség.

Érdekelhet még

jQuery qTip

A qTip egy Jquery-ben íródott tooltip script, amellyel lehetőségünk van a képekhez, linkekhez tartozó tooltip-jeink …