Főoldal » Kiemelt cikkek » 1. vállalkozási tipp: legyél virtuális tanár

1. vállalkozási tipp: legyél virtuális tanár

Még évekkel ezelőtt, kis kiegészítés gyanánt az akkor induló Fiverr-ren (8 év alatt elég sokat változott azóta az oldal), vállaltam el 5 dolcsiért tartalomkezelők telepítését. Úgy emlékszem, hogy ennyiért akkor a Magento telepítése igen népszerűnek bizonyult.

A site startjakor még mindent csak 5 dollárért lehetett elvállalni, hiszen a rendszer alapkoncepciója is ez volt. Ami megkülönböztette a Freelancer.com és hasonló oldalaktól, a hihetetlen alacsony ár, ha valaki mondjuk logót akart készíttetni, akkor az 1000 Ft körüli összeg nem igazán vágta földhöz, valamint kedvére böngészhetett az ajánlatok között, nem kellett versenyeztetnie a szabadúszókat. A másik különbség, hogy itt találkoztam először azzal a jelenséggel, hogy valaki oktatott valamit olnine pénzért, pl. gitározást.

Még mindig népszerű a gitároktatás.

Ezt a piaci lehetőséget láthatta meg a Skillshare, hiszen valljuk be, rendben, hogy ingyen elég sok mindent meg lehet tanulni a Youtube-ról, de mivel monetizálni azért elég nehéz az oktatási műfajt (ahhoz, meg hogy a Google reklámok sokat hozzanak, azért elég széles rétegeket érdeklő témákat kell tanítanunk). Az oldalba tavaly év végén botlottam egy Kurzgesagt videó végén lévő promóció által. Elég sok hasznos anyagba áshatjuk bele magunkat általa, viszont ami a legjobb lehetőség, hogy magunk is indíthatunk virtuális osztálytermet. Ehhez mikrofonra mindenféleképpen szükségünk lesz, kamerára viszont nem feltétlenül, ha olyan készséget szeretnénk oktatni, amihez elég a monitorunkon lévő anyag rögzítése. Mivel a Skillshare havidíjas, fizetős szolgáltatás, ezért a bevétel is biztosított a megtekintések arányában. Ez az összeg valamivel azért magasabb, mint a Youtube által fizetett összeg.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …