Főoldal » Kiemelt cikkek » Egyediség a konkurencia között: disznótor egy szállodában

Egyediség a konkurencia között: disznótor egy szállodában

A gyopárosi szállodák és szálláshelyek között már évek óta nagy problémát okoz az a tény, hogy a helyi fürdőn kívül sajnos más lehetőség nincs a szórakozásra a városban. A helyi szállodai és magánszállás biznisz a rendszerváltást követően indult be, ezt csak tetézte az, hogy 1999-ben (jelentős politikai háttértámogatás segítségével is) gyógyvízzé minősítették a fürdő vizét. Mindenki abban a reményben vágott bele az üzletbe, hogy jó nagyot fog hasítani a messziről fürdőbe látogató vendégek tortájából.

Azonban a közelmúltban változott a helyzet, a környékben a támogatási hullámnak köszönhetően egyre-másra nyíltak a gyógyfürdők, így már nem igazán nyújt különlegességet a vizével a gyopárosi strand. A mórahalmi fürdő ebből a szempontból sokkal szervezettebb, rengeteg extrát ad az egyszeri betérő halandónak. Az eseménytelenség miatt az év nagy részében nagyon sok az üres szoba a szállodákban, nincs olyan rendezvény, ami csábítaná a turistákat. Viszont most fény látszik gyúlni az alagút végén: múlt hétvégén az Alföld Gyöngye Hotel helyi wellness szállodában hamisíthatatlan falusi disznótort rendeztek. A vendégek a disznópörzsölő jellegzetes morgására ébredhettek és a kezdő feles pálinkától a készételig követhették a folyamatot (a szúrást kivéve).

A rendezvény a változó vendégigények eredménye – mondta Ottlakán Tibor, a hotel vendéglátásért felelős vezetője.
– A különböző felmérések szerint a vidéki szállodákat felkeresők egyre inkább igénylik a hagyományos falusi programokat. Ezt az irányt követve gondoltunk a disznótorra, hiszen nem sok ennél tradicionálisabb esemény van itt a Dél-Alföldön – emelte ki.

Tavaly már megrendezésre került egy ugyan ilyen esemény, ami sikeres volt és ebből fakadóan rendezték meg idén is. Folytatás várható márciusban, mivel úgy tűnik, hogy sikerült olyan különlegességet létrehoznia a hotelnek, amire a szélesebb közönség is kíváncsi, és van aki csak e miatt a rendezvény miatt látogat el Gyopárosra.

Szöveg és kép forrás: OorsCafé.hu

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …