Főoldal » Tartalomkezelők » Webáruházat ingyen – nyílt forrású webshop rendszerek

Webáruházat ingyen – nyílt forrású webshop rendszerek

Van egy jó termékvonalunk, amit értékesíteni szeretnénk, de miként álljunk neki, ha egyenlőre nincs több százezrünk egy saját webshop rendszerre (a legtöbb esetben felesleges is sajátot lefejlesztetni)? Az egyik megoldás, hogyha rendelkezünk saját tárhellyel, akkor egy kis utána járást követően egy open source webáruház rendszert magunk is telepíthetünk, amivel indulhat az értékesítés. Nézzünk néhány lehetséges rendszert:

1. Magento Open Source (régi nevén Community Edition)

Az egyik legfelkapottabb rendszer, nagy felhasználói bázissal. Sok nagy multi is használja. Jelenleg a 2-es változatnál tart, de az 1.9-est is elég sokan használják még. Pár darab termékre nem javasolt használni robusztussága miatt, ennek ellenére listánkban mindenképpen az első helyen szerepel, ugyanis az 1.9-es szériához rengetek kiegészítés elérhető külső fejlesztőktől (még több sablon!), a 2.0-hoz pedig szintén elég aktív fejlesztői bázis tartozik. Ezen felül teljesen testre szabhatjuk magunk is, persze némi tanulás szükségeltetik hozzá. A robusztusságán kívül még egy hátránya van: elég kevés hazai fejlesztő foglalkozik az átszabásával. Magyar fordítás elérhető hozzá.

Magento a demo luma sablonnal

 

2. Prestashop

270 000-es felhasználói táborával szintén elég jó választásnak tűnhet, magyar nyelv már a telepítő része. Népszerűségét könnyű kezelhetősége adja, illetve ehhez is sok egyedi sablon érhető el. A teljes testre szabást itt sem ússzuk meg kódban turkálás nélkül. Jelenleg az 1.7.3.0-ás változatnál tart.

Prestashop admin felület

 

3. OpenCart

A 3.x verziónál tart, előnye a kis erőforrás igénye, hátránya viszont, hogy az elérhető kiegészítésekhez lassabban, vagy egyáltalán nem érkezik frissítés a külső fejlesztőktől, azaz mondhatni elég kicsi a fejlesztői bázisa. Magyar nyelvű fordítás elérhető hozzá.

OpenCart admin felület

 

4. Oscommerce

Nagy felhasználói bázis, egyszerű kezelés jellemzi. Magyar nyelv elérhető.

Oscommerce admin

 

5. X-Cart

Az egyik legbiztonságosabb e-kereskedelmi rendszer, alapból sok fizetési szolgáltatót tartalmaz. Hátránya: magyar nyelvi modul nincs hozzá, valamint több lehetőséghez mindenféleképpen a fizetős változathoz kell fordulnunk.

X-Cart admin

 

6. Zencart

Régi motoros a pályán, magyar nyelv elérhető, az oscommerce-ből vált ki.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …