Főoldal » Kiemelt cikkek » (Nem igazán)ütős prezentációs technikák, a sikeresebb pitch-ért

(Nem igazán)ütős prezentációs technikák, a sikeresebb pitch-ért

Vállalkozói utunk során nem kerülhetjük el azt a tényt, hogy előbb-utóbb szükségünk lehet egy jól összerakott prezentációra. Akár befektetőket keresünk cégalapításhoz, akár egy új ötletünket akarjuk bevezetni üzlettársaink tudatába. Összeszedtem néhány (alkalmazott) ellen-javallatot, hogyan ne prezentáljunk.

1. Túlzsúfolt szöveges diák

Habár jó, ha előre megírjuk előre a prezentációnk szövegét, ne az alkossa teljesen a diáinkat, hiszen ebben az esetben akkor ránk, mint előadóra nincs is szükség. Volt szerencsém olyan eseményen részt venni, ahol az előadó egy-az- egyben felolvasta azt, ami a dián szerepelt. Mindennek nevezhető volt, csak érdekesnek nem. E helyett jobb gyakorlat, ha kiemelünk egy kulcsmondatot, vagy egy képet, amihez megírjuk a szöveget, melyet jegyzetbe helyezünk és az előadói nézetben szükség esetén rá tudunk nézni.

2. Táblázat halmozás

Vezetőségi értekezleten még talán elmegy, ha több dián keresztül csak táblázatokat lát az ember, viszont egy üzleti bemutatkozó prezentáción már nem igazán. Itt is jobb gyakorlat, ha csak a fontosabb számokat írjuk ki.

3. Nem a gyakorlat teszi a mestert

Ha úgy gondoljuk, hogy nekünk átolvasás nélkül is fog menni az előadás, akkor azt nagyon rosszul gondoljuk. Miután elkészült a szuper bemutatónk, ajánlott ugyan annyi időt a begyakorlására szánni, mint amennyit az elkészítésébe fektettünk. Ez esetben bármi is történjék, az előadás folyamát nem akaszthatja meg semmi, akár technika nélkül is folytathatjuk a prezentációt. Fontos az is, hogy élő személy előtt is tartsunk gyakorlást, a legjobb ha olyan rokont választunk, aki érdemben nem is tud hozzá szólni, de lelkesen végighallgat.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …