Főoldal » Kiemelt cikkek » 2. vállalkozás tipp: Póló nyomtatás célzott közönségnek

2. vállalkozás tipp: Póló nyomtatás célzott közönségnek

Ugyan elcsépeltnek tűnhet a dolog, de úgy gondolom hogy megfelelő célzással még mindig lehet potenciál abban, hogy egyedi pólókat készítsünk. Valamint saját nyomtatott márkát is bármikor indíthatunk, ha igen jó grafikai vénával vagyunk megáldva. Ez egy olyan terület, ami viszonylag beruházás igényes, de jó megtérülést eredményezhet. Röviden összegyűjtöttem, hogy milyen módszerek vannak arra, hogy az elképzelésünk a pólókra (pulcsi, sapka, bőrkabát!!) kerüljön, megemlítve alattuk pro-és kontra az adott technika előnyeit / hátrányait.

  1. Szita nyomás
    A legnagyobb a beruházás igénye, viszont ez adja a legtartósabb nyomatot. Meg kell jegyezni, hogy egy-két póló esetén egyáltalán nem gazdaságos eljárás, hiszen a szita filmet minden esetben el kell készíteni hozzá, több szín esetén minden színhez külön-külön.
  2. Transzfer nyomás
    Ehhez egy sima nyomtató is elég, speciális tintával, valamint speciális papírral. A papírra került nyomatot hőkezeléssel juttatjuk a dekorálandó felületre. Beruházás igénye a legkisebb ennek a módszernek, rosszul megválasztott festék esetén a tartósságra lehet panasz. Egy bögre hőpréssel ezzel a módszerrel könnyen készíthetünk akár egyedi tárgyakat is. Hátránya, hogy minden esetben fényes lesz a felvitt mintánk a pólón, szita esetén ez a választott festéktől függ. Néhány darabos tételek esetén a leggazdaságosabb, 10 db felett azért célszerű más módszert keresni.
  3. DTG nyomtatás
    Az évek során felnőtt a nagyok közé ez az eljárás is, amelynek lényege, hogy a nyomtatandó anyagot gyakorlatilag egy nyomtatóba helyezzük, majd mintha papírra nyomtatnánk, a gép egyszerűen felviszi a mintánkat az anyagra. A nyomtatás során a festék az anyagba kerül, így matt terméket is elő tudunk állítani könnyűszerrel. Sötét és fekete színű anyagra is van lehetőség mintát felvinni, ugyanis a hagyományos nyomtatóktól eltérően a legtöbb DTG nyomtató képes fehér festékkel is nyomtatni. Ezek nyomtatása előtt az anyagot kezelni kell, hogy ne szívódjon a fehér festék az anyagba. A kész nyomat van olyan tartós, mint a szitanyomás. 1 db és több száz darab esetén is gazdaságos eljárás. A módszer közepesen beruházás igényes. A fő költség az maga a nyomtató, aminek tudástól függően elég széles intervallumban mozog az ára.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …