Főoldal » Kiemelt cikkek » Melyik a legjobb vállalkozási forma? Vállalkozás indítása okosan.

Melyik a legjobb vállalkozási forma? Vállalkozás indítása okosan.

Általánosan elmondható, hogy ha már úgy látjuk, az üzleti ötletünk eljutott egy olyan szintre, amikor érdemesnek tartjuk fizikai valójába önteni, akkor minden esetben célszerű először utána nézni, hogy az adott évben melyik az a vállalkozási forma, amelyet a legkisebb költségvetéssel tudunk elindítani.

Jópár éve még igen kedvezően lehetett Kft-t alapítani, ekkor ugyanis 500 000 Ft volt a minimális alaptőke szükséglet. A Kft.-ben nem felelt a tulajdonos a saját vagyonával (a visszaélések miatt most már ez is változott), ezek miatt boldog-boldogtalan Kft-indított, majd ezt a gyakorlatot a kötelező törzstőke emelés szűntette be, ami a minimális törzstőke szükségletet 3 000 000 Ft-ra emelte, a meglévő vállalkozások számára is. Majd a szelek kedvezően az egyéni vállalkozások felé kezdtek fújni, a KATA adózási formát választó egyéni vállalkozók járnak most 2018-ban a legjobban.

Éves 12 millió Ft bevételig csupán havi 12*50 000 Ft-ot és egyszeri 50 000 Ft iparűzési adót kell fizetni, ha valaki főállásban vállalkozik. Ha munka mellett, akkor ez a havi összeg csak 12*25 000 Ft. Így teljesen megéri mellékállásban elkezdeni, ezzel lehetőségünk van éves 12 millió Ft bevételt legális formába ölteni 300 000 Ft adó megfizetése mellett. Ha pedig nem jön össze, akkor a vállalkozóit bármikor egyszerűen vissza adhatjuk.

Érdekelhet még

Top 3 Magento 1 és 2 fizetős sablon

Ha nem igazán találunk a szájízünknek megfelelő ingyenes kinézetet áruházunknak, akkor hamar eljuthatunk a fizetős …